عنوان
بررسی تولید انواع فرآورده های جانبی انار و اهمیت آن در صادرات
نویسنده (گان)
طیبه شاهی-
چکیده مقاله
انار يکي از ميوه هاي بومي آسياي جنوب غربي و از جمله ايران است. در حال حاضر مناطق کشت اين ميوه محدود مي‌باشد. با توجه به اينكه دوره ي رسيدن و مصرف ميو ه هاي تازه از جمله انار نسبتاً كوتاه است بنابراين توليد فرآورد ههاي قابل نگهداري اهميت ويژه اي دارد. از دانه انار مي توان آبميوه، رب، معجون، شربت، دانه در شربت، مربا، مارمالاد، ژله، پكتين، نوشابه، بستني انار، انواع سس و چاشنيها، پودر، ترشيجات، روغن، اسانس، انار دانه، خوراك دام، لواشك و سركه تهيه نمود. از دانه انار، روغن با خاصيت آنتي اکسيداني قوي، ضدالتهاب و ضدميکروبي به دست مي آيد. همچنين از پوست ميوه انار، مربا، ترشيجات، رنگ گياهي، مواد آرايشي، خوراك دام توليد مي شود. در اين مقاله اهميت و تکنولوژي توليد برخي از محصولات ذکر شده مورد بررسي قرار مي گيرد. نتايج بررسي ها نشان مي دهد که مي توان از ميوه هاي باكيفيت تجاري پائين، سايز كو چک و انواع غير تجاري كه با وجود كيفيت خوب آب ودانه ها در بازارهاي ميوه خريد و فروش نمي شوند در تهيه محصولات جديد استفاده کرد. از طرف ديگر با افزايش فرآورده هاي انار مي توان بازار مصرف آن را افزايش داده و حتي در کشورهاي خارجي نيز بازار مناسبي براي آن تامين کرد.

متن کامل مقاله